Polityka prywatności

Polityka Prywatności

  1. Administratorem Pani/a danych osobowych jest: ESTILO studio urody Anna Brzozowa z siedzibą Jerzego Siwińskiego 11 lok. U8, 05-120 Legionowo, PL, NIP: 7971831724 , e-mail: s.brzozowy@interia.pl.
  2. Administrator przetwarza dane osobowe w celu przesyłania informacji handlowych.
  3. Dane osobowe Klientów (imię, nazwisko i numer telefonu podawane podczas rezerwacji terminu) przetwarzane będą w celu w celu realizacji umów na usługi fryzjerskie w Salonie „ESTILO” na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO.
  4. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest udzielona zgoda.
  5. Dane osobowe przetwarzane będą przez okres 5 lat.
  6. Odbiorcami danych osobowych będą: podmioty zewnętrzne dostarczające i wspierające systemy teleinformatyczne Administratora, świadczące usługi związane z bieżącą działalnością Administratora, w tym w celu umawiania wizyt – na mocy stosownych umów powierzenia przetwarzania danych osobowych oraz przy zapewnieniu stosowania przez ww. podmioty adekwatnych środków technicznych i organizacyjnych zapewniających ochronę danych.
  7. Pani/Pana dane osobowe mogą podlegać profilowaniu.
  8. Każdej osobie, której dane są przetwarzane, w zakresie wynikającym z przepisów prawa, przysługuje prawo dostępu do swoich danych oraz ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania oraz prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

 

Pliki Cookies

  1. Czym są pliki „cookies”?
    Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  2. Jakich plików „cookies” używamy?
    Stosowane są, „Stałe” pliki, które pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.
  3. Usuwanie plików „cookies”.
    Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików „cookies” na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika.
  4. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.